T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / ALTINÖZÜ - Altınözü Halk Eğitimi Merkezi

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü Etkinlikleri

 

 Pirinç Unlunlu Kurabiye Tarifi

   9 Mayıs Dünya Çölyak Günü Etkinlikleri

Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişir.Çölyak hastalığı her yaşta teşhis edilebilmekle birlikte teşhisi zor olan hastalıklardan biridir.Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.05.2022 - Güncelleme: 12.05.2022 15:05 - Görüntülenme: 275
  Beğen | 0  kişi beğendi