USTA ÖĞRETİCİ İHTİYACI

AŞÇILIK, AŞÇI ÇIRAĞI, AŞÇI YARDIMCISI, VE PASTACILIK ALANLARINDA

ÖNEMLİ DUYURU

Ekm

Altınözü Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçemizde kurulacak olan Türk Müziği Korosuna katılmak isteyen öğretmen, öğrenci ve tüm vatandaşlarımızın Altınözü Halk Eğitim Merkezi'ne müracaat etmeleri veya Altınözü Halk Eğitim Merkezi müzik öğretmeni Mikail Karaali ile iletişime geçmeleri önemle rica olunur.

Eyl

Haz

Müdürlüğümüz bünyesinde "Sürü Yönetimi Elemanı" ve "Arıcılık" kursları açılacaktır. Kurslara katılmak isteyenlerin Altınözü Halk Eğitimi Merkezine müracaat etmeleri rica olunur. Kurslarımızda DEVAM zorunluluğu vardır.

Eyl

163 saatlik Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) Kursu açılacaktır. Kurs Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri öğleden sonra yapılacak olup; kayıtlar için lütfen kurumumuza başvuru yapınız.

Programa Giriş Koşulları :

* En az ilkokul/ilköğretim okulu mezunu olmak

* 13 yaşını tamamlamış olmak

Tem

Kurumumuz bünyesinde 200 saatlik Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu açılacaktır. Kursumuz sabah (09:00 - 12:00) ve öğle (12:00 - 15:00) olmak üzere 2 grup halinde planlanacaktır. Kursiyer dilediği gruba kayıt yaptırabilir. Temrinlik malzemeler kurumumuz tarafından karşılanacaktır.

Programa Giriş Koşulları

• Okuryazar olmak
  • 13 yaşını tamamlamak
  • Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak

Haz

Üniversite öğrencileri için yaz tatillerinde ekstra gelir kaynağı oluşturmak amacıyla İŞKUR ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuruları başlamıştır.

Sosyal Çalışma Programı (SÇP) Nedir ?

Sosyal Çalışma Programı üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplamsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri diğer yandan da mesleki niteliklerini geliştirecekleri programlardır.

Programın Düzenleneceği Alanlar Nelerdir?

Doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtımı, kütüphanelerin bakım ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi vs.

Sosyal Çalışma Programları, İŞKUR işbirliği ile kamu kurumlarında uygulanır.

Başvuru Şartları Nelerdir? Kimler Sosyal Çalışma Programından (SÇP) Faydalanabilir?

Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere başarılı aktif öğrenci kaydı olan bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir.

Öğrenciler diledikleri ildeki Sosyal Çalışma Programına başvurabilirler. İkamet veya öğrenim görülen il şartı aranmaz.

Her bir öğrencinin en fazla 3 programa başvuru hakkı bulunduğundan, tüm programlara başvuru yapılamaz.

Sosyal Çalışma Programı (SÇP) Çalışma Koşulları Nelerdir?

Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür. 2019 yaz dönemi için toplam süre azami 39 gündür. Öğrenciler her gün için 67,36 TL ödeme almayı hak kazanır. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden tüm sigorta primleri yatırılır. Program dolayısıyla katılımcıların KYK bursları\öğrenim kredileri kesilmez.

Katılımcıların devam zorunluluğu vardır. Yüklenici onayı olması kaydıyla 5 güne kadar mazeret göstererek programa katılmama hakları bulunmaktadır. Bu günlerde katılımcıya bir ödeme yapılmaz. Sağlık raporları da bu günlere dahildir.

BAŞVURU YERİ           : Hatay İŞKUR Müdürlüğü, Altınözü Belediyesi

BAŞVURU TARİHİ      : 25 - 28 Haziran 2019

SEÇME TARİHİ            : 05 Temmuz 2019 (Merkezi Elektronik Kura)

BAŞLANGIÇ TARİHİ : 08 Temmuz 2019

BİTİŞ TARİHİ                : 30 Eylül 2019

Haz

Kurumumuz bünyesinde 120 saatlik Drama Kursu açılacaktır. Hedaf kitlemiz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü (lise, ön lisans, lisans) okuyan ve mezunu olan kimselerdir.

Programa Giriş Koşulları

• Okuryazar olmak